Gépész Szakági Tervezési Iroda

BIM DESIGN KFT. – SZAKÁGI TERVEZÉSI IRODA

A szakági tervezési iroda szakmai profilja az épületgépészeti és épületvillamossági tervezés teljes palettáját lefedi. Tervezőink, valamint kiterjed és összeszokott altervező csapatunk a legkülönbözőbb projektek számára tud minőségi megoldásokat szállítani.

Szakági irodaként is büszkék vagyunk generáltervezői szemléletünkre. Célunk, hogy az építményeket a tervezés teljes szakaszában átfogóan, szakágakon átívelően kezeljük. Már a koncepcióalkotás során bekapcsolódunk a tervezési munkába, így a kezdetektől a leghatékonyabb megoldásokra tudunk törekedni mind épületgépészeti, mind épületvillamossági téren.

A tervezés zárásával a munkánk rendszerint nem ér véget. Az általunk tervezett épületek és rendszerek megvalósulását szorosan követni és segíteni szoktuk.

A tervezési munka mellett csapatunk szakági tervezési projektmenedzsmenttel és tervezői kivitelezés-támogatással is foglalkozik. A projektkoordinációs munkánk jellemzően nagy Design & Build projektek generáltervezői támogatásában és megrendelői kapcsolattartásban valósul meg.

Munkánkat a legújabb tervező- és szimulációs szoftverekkel (pl. Autodesk Revit, Autocad, Navisworks), folyamatosan fejlődő BIM szemléletmóddal végezzük. Az épületvillamossági szakági munkát Dialux és Relux világítástervező szoftverek, ill. gyártói és saját fejlesztésű hálózatszimuláló és méretező szoftverek segítik (pl. Ecodial, EcoStruxure).

Az épületgépészeti szakági munkát Autodesk Revit, Autocad, Autocad-Lindab Cadvent, Tekla BIM Sight, Navisworks, Winwatt, IMI Hecos és gyártói épületgépészeti méretező szoftverek segítik.

ÉPÜLETGÉPÉSZETI TERVEZÉS

Épületgépész tervező csapatunk létszáma dinamikusan növekszik, így lehetőségünk van még szélesebb spektrumban lefedni az épületgépészeti tervezési igényeket. Irodánkban a hagyományos épületgépészeti rendszerek tervezése mellett meghatározó az ipari technológiai igényeket kiszolgáló épületgépészeti tervezés. Hagyományos épületgépészeti rendszereket tervezünk többek között irodaépületek, társasházak, oktatási intézmények, sportlétesítmények létesítése, korszerűsítése során. A technológiát kiszolgáló tervezési feladatok sokrétűek. Korszerű, energiatakarékos épületgépészeti rendszereket már a koncepció terv fázisában a Megrendelői igényekhez illesztjük. Már az építészeti koncepció tervek készítése során egyeztetünk nemcsak építész és más szakági tervezőkkel a gépészeti rendszerekről, helyigényekről, hanem a gépészeti főmérnökséggel a megvalósíthatóságot és költségek kézben tartását szem előtt tartva.

Szakértési képességeink között szerepel az építmények gépészeti szakértése, épületenergetikai szakértés, mellett a LEED akkreditált szakértői tevékenység. Speciális képességeket szereztünk energiaauditori tevékenység és gázipari tervezések során.

Projektek, amikre büszkék vagyunk – Tervezés:

  • 2018 (folyamatban) - Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, MSCP Parkolóház tervezése - ~65 000 m² - parkolóház - Építési kiviteli terv
  • 2016-2017 - Tiszaújváros, MOL Ipartelep, Petrolszolg és FER épületegyüttes - ~20 000 m² - szerelőcsarnok és tűzoltóság – Építési kiviteli terv

Projektek, amikre büszkék vagyunk – Projektkoordináció:

  • 2017-2018 - Coloplast Hungary Kft., CHM-VI fejlesztés, Nyírbátor - ~25 000 m² - tisztaterű gyártóüzem - Design & Build szakági tervezési projektvezetés, projektképviselet megrendelő felé
  • 2016-2017 - Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, T2B móló tervezése és kivitelezése, Budapest - ~18 000 m² - utasforgalmi móló és létesítményi integráció - Design & Build szakági tervezési koordináció, projektképviselet megrendelő felé