Elektromos Szakági Tervezési Iroda

BIM DESIGN KFT. – SZAKÁGI TERVEZÉSI IRODA

A szakági tervezési iroda szakmai profilja az épületgépészeti és épületvillamossági tervezés teljes palettáját lefedi. Tervezőink, valamint kiterjed és összeszokott altervező csapatunk a legkülönbözőbb projektek számára tud minőségi megoldásokat szállítani.

Szakági irodaként is büszkék vagyunk generáltervezői szemléletünkre. Célunk, hogy az építményeket a tervezés teljes szakaszában átfogóan, szakágakon átívelően kezeljük. Már a koncepcióalkotás során bekapcsolódunk a tervezési munkába, így a kezdetektől a leghatékonyabb megoldásokra tudunk törekedni mind épületgépészeti, mind épületvillamossági téren.

A tervezés zárásával a munkánk rendszerint nem ér véget. Az általunk tervezett épületek és rendszerek megvalósulását szorosan követni és segíteni szoktuk.

A tervezési munka mellett csapatunk szakági tervezési projektmenedzsmenttel és tervezői kivitelezés-támogatással is foglalkozik. A projektkoordinációs munkánk jellemzően nagy Design & Build projektek generáltervezői támogatásában és megrendelői kapcsolattartásban valósul meg.

Munkánkat a legújabb tervező- és szimulációs szoftverekkel (pl. Autodesk Revit, Autocad, Navisworks), folyamatosan fejlődő BIM szemléletmóddal végezzük. Az épületvillamossági szakági munkát Dialux és Relux világítástervező szoftverek, ill. gyártói és saját fejlesztésű hálózatszimuláló és méretező szoftverek segítik (pl. Ecodial, EcoStruxure).

Az épületgépészeti szakági munkát Autodesk Revit, Autocad, Autocad-Lindab Cadvent, Tekla BIM Sight, Navisworks, Winwatt, IMI Hecos és gyártói épületgépészeti méretező szoftverek segítik.

ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI TERVEZÉS

Épületvillamossági tervezőcsapatunk a koncepcióalkotástól, egészen a részletrajzok kidolgozásáig foglalkozik közép- és kisfeszültségű rendszerek tervezésével. Foglalkozunk a villamosenergia-ellátás megoldásaival, a megfelelő biztonságú és minőségű betáplálások kialakításának tervezésével.

Feladataink közé tartozik az erőátviteli rendszerek tervezése, valamint a villám- és túlfeszültségvédelem kialakítása. Nagy hangsúlyt fektetünk az intelligens és hatékony világítástechnikai tervezésre, az általános világítás tervezésén túl sportvilágítási és díszvilágítási rendszerek tervezésével is foglalkozunk.

A gyengeáramú rendszerek tervezését, beleértve az infokommunikációs és audiovizuális rendszereket, a tűzjelző rendszert, valamint a különféle biztonságtechnikai rendszereket nagy tapasztalattal rendelkező szaktervező kollégáinkra szoktuk bízni.

Fontosnak tartjuk, hogy a tervezési munkát gyakorlati, az optimális kivitelezési megoldásokat kereső szemléletmóddal végezzük. Munkánk során folyamatos költségkalkulációt végzünk, majd tételes költségvetés készítéssel segítjük a kivitelezésbe adást.

Ezek jegyében munkánkat segíti a Provim Kft.-vel való stratégiai együttműködés, akik az épületvillamossági generálkivitelezés és elosztóberendezés gyártás területén tartoznak a piacvezető cégek közé.

Projektek, amikre büszkék vagyunk – Tervezés:

  • 2018 (folyamatban) - Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, MSCP Parkolóház tervezése - ~65 000 m² - parkolóház - Építési kiviteli terv
  • 2016-2017 - Tiszaújváros, MOL Ipartelep, Petrolszolg és FER épületegyüttes - ~20 000 m² - szerelőcsarnok és tűzoltóság – Építési kiviteli terv

Projektek, amikre büszkék vagyunk – Projektkoordináció:

  • 2017-2018 - Coloplast Hungary Kft., CHM-VI fejlesztés, Nyírbátor - ~25 000 m² - tisztaterű gyártóüzem - Design & Build szakági tervezési projektvezetés, projektképviselet megrendelő felé
  • 2016-2017 - Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, T2B móló tervezése és kivitelezése, Budapest - ~18 000 m² - utasforgalmi móló és létesítményi integráció - Design & Build szakági tervezési koordináció, projektképviselet megrendelő felé